Je hebt de afkorting vast wel eens gezien: MDR. Dat staat voor Managed Detection and Response. Maar wat is het? En, belangrijker, wat moet je ermee, welke partijen bieden het zoal aan, en wat vinden we daarvan? Dat – en meer – waren op 16 november de vragen tijdens het laatste Port Cyber Café van 2023.

MDR: Managed Detection and Response

De geavanceerde beveiligingsoplossing MDR ofwel Managed Detection and Response, voor FERM-participanten beschikbaar in het portfolio met af te nemen diensten, combineert technologie, menselijke expertise en 24×7 monitoring om bedrijven te beschermen tegen de steeds evoluerende dreigingen in het digitale landschap. Tot zover de complexe duiding. Wat het betekent en wat je er als organisatie mee moet, daar hadden we een mooi kwartet experts voor uitgenodigd.

Bij vaste presentator Chris aan tafel: Dave Maasland van ESET Nederland, Danny Damen van Tesorion, Leon van Dongen van Arctic Wolf en Richard Fontilus van FERM-participant AVR. Kijk de gehele bijeenkomst terug!

In 2024 zijn we uiteraard weer terug met het FERM Port Cyber Café, te beginnen op donderdag 15 februari (Artificial Intelligence). De data daarna zijn donderdagen 18 april, 20 juni, 19 september en 14 november.

“Vanuit de MDR dienstverlening kunnen we je bedrijf echt actief gaan verdedigen. Dat klinkt misschien gek, maar we leven in een tijd waarin we als individu, als bedrijfsleven en als maatschappij te maken hebben met actieve aanvallen. MDR, Managed Detection & Response, wil zeggen dat iemand voor jou alle alarmbellen en signalen beheerst. We kijken ernaar, classificeren ze en zorgen 24/7 dat de meldingen waar nodig doorgezet worden naar klanten met adviezen en rapportages.”

– Dave Maasland, CEO van ESET Nederland

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht