Artificial Intelligence in het Port Cyber Café? De mogelijkheden zijn eindeloos. Helaas betekent dat ook dat kwaadwillenden er een hele berg nieuwe tools bij hebben gekregen. Uiteraard ging de aandacht in onze studio vooral naar de rol van het veelbesproken onderwerp in de wereld van cybersecurity, en in de context van het Haven Industrieel Complex.

A.I. en cybersecurity

De razendsnelle ontwikkeling van ‘Generative AI’ en ‘Machine Learning’ is momenteel maar nauwelijks bij te houden, maar duidelijk is wel dat het een enorme impact heeft op security en privacy. Aan tafel bij Chris daarom Kai Bergin, specialist in generative AI development, en Robert Tom, systems engineer bij Fortinet.

Robert Thom: “Er kan met behulp van AI enorm veel geautomatiseerd worden zodat er zelfs geen mens meer aan een cyberaanval te pas hoeft te komen – en de aanval geen weken of maanden maar slechts minuten duurt. Zo kunnen exploits om kwetsbaarheden sneller gebouwd worden waardoor je minder tijd hebt om apparaten te patchen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De impact is gigantisch.”

Onderstaand kun je het interessante tafelgesprek in z’n geheel terugkijken.

“2024 is een cruciaal jaar waarin klimaatverandering, oorlogsvoering en aardverschuivende politieke veranderingen elkaar kruisen. In elk domein is AI overgegaan van een potentiële technologie naar een essentieel instrument.”

– Kai Bergin, specialist in Generative AI Development

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht