Het is niet de vraag óf, maar wanneer een organisatie slachtoffer wordt van een digitaal incident. Hack of malware? Ransomware of phishing? Je bent als bedrijf inmiddels gedwongen om serieus om te gaan met de kans op incidenten, en dús met een gedegen voorbereiding daarop. Daarom organiseerden we onder de noemer Cybernautics FERM op 19 juni een cybercrisisoefening, voorafgegaan door een voorbereidende training op 14 juni verzorgd door Bert de Jong en Pepijn Vissers van Chapter8.

De themamaand sloten we op 29 juni af met een evaluatie aan onze PCC-tafel!

Cybercrisisoefening Cybernautics FERM

In de oefening, het hoogtepunt van onze themamaand, werden publieke partijen (partners van FERM) samen met enkele tientallen participanten (collegabedrijven uit de Rotterdamse haven) in een fictief maar realistisch scenario gedropt. In het Port Cyber Café van 29 juni blikten we erop terug, deelden we de lessons learned en keken we vooruit naar de volgende events die onze gezamenlijke cyberweerbaarheid ‘FERM’ moeten houden. Kijk de volledige aflevering nu terug via onderstaande video!

In onze studio ging onze moderator Chris van ’t Hof aan tafel met Corinne Verstoep van FERM-participant Waalhaven, Bas van Dijk van Havenbedrijf Rotterdam, Pepijn Vissers van Chapter8 als uitvoerende partij van de oefening, én Geraldine Beckers, onze eigen incident Respons Manager. Voorafgaand aan de levendige evaluatie was er ook nog ruimte voor een bijdrage van Marijn van Schoote, CISO en Head of IT Operations van Havenbedrijf Rotterdam, die middels een videoboodschap digitaal aanschoof voor tekst en uitleg rond de recente DDoS-aanvallen op de websites van Nederlandse havenbedrijven.

Wil je meer weten over het FERM Incident Responsplan, kijk dan op deze pagina.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht